חלה רכה ואוורירית

מצרכים:

500 ג' קמח

2 כפות גדושות סוכר

בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים

כף שמרים יבשים

2 כפיות מלח שטוחות

50 ג' חמאה מומסת

1 חלמון

1 ביצה שלמה

1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר)

ביצה טרופה למריחה

סומסום, קצח

 

אופן ההכנה:

לשים את המים בקערה להוסיף את הסוכר ואת השמרים לתת לשמרים כמה דקות לתסוס.

לקערת המיקסר לנפות את הקמח, להוסיף את המלח והביצים, אבקת חלב, חמאה מומסת.

להוסיף את תערובת השמרים

ללוש לבצק גמיש .

להתפיח עד שמכפיל את הנפח , בסביבות שעה, שעה וחצי. ללוש, ליצור צורה .

אפשר לחלק את הבצק לכדורים וליצור לחמניות.

לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח.

לחמם תנור לחום בינוני.

להבריש את החלה בביצה טרופה.

לפזר סומסום , קצח.

20 דקות בתנור, על נייר אפיה

לחמניות בעשבי תיבול
מצרכים:

500 ג' קמח

2 כפות גדושות סוכר

בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים

כף שמרים יבשים

2 כפיות מלח שטוחות

50 ג' חמאה מומסת

1 חלמון

1 ביצה שלמה

1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר)

ביצה טרופה למריחה

2.5 כפות תערובת עשבי תיבול שמורכבת:
פטרוזיליה , שמיר , בזיליקום , רוזמרין ,
מיורן , גרעיני חרדל , גרעיני דלעת , טימין.

אופן ההכנה:
להעביר את המים לקערה ,להוסיף שמרים וכף סוכר.
להניח לזה לתסוס לכמה דקות.
לשים במיקסר קמח , סוכר (פחות הכף שהשתמשנו(
חמאה, חלמון, ביצה , אבקת חלב , מלח ,
תערובת השמרים, 2 כפות מעשבי התיבול, ללוש לבצק. להתפיח עד שמכפיל את הנפח.
לעצב ללחמניות באיזה צורה שרוצים,
לכסות ולהתפיח. לערבב את הביצה יחד עם חצי כף עשבי התיבול,ל הבריש את הלחמניות.
להכניס לתנור שחומם מראש בחום בינוני.
 15 - 20
דקות
הערות:את תערובת עשבי התיבול אפשר לקנות מוכן.

פיצה


מצרכים:

500 ג' קמח

2 כפות גדושות סוכר

בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים

כף שמרים יבשים

2 כפיות מלח שטוחות

50 ג' חמאה מומסת

1 חלמון

1 ביצה שלמה

1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר)


רוטב עגבניות:
2 קופסאות רסק עגבניות,  2 כפיות גדושה שום,
 2
כפות שמן זית,  1/3 כפית סוכר.

אופן ההכנה:
להעביר את המים לקערה להוסיף כף סוכר ואת השמרים, לתת לשמרים כמה דקות לתסוס.
לשים במיקסר קמח , סוכר (פחות הכף שהשתמשנו(
חמאה, חלמון, ביצה, אבקת חלב , מלח ,
תערובת השמרים, ללוש לבצק גמיש.
להתפיח עד שמכפיל את הנפח.
לרדד לעלה דק (מה שמעדיפים),לחתוך למלבנים/עגול. למרוח רוטב עגבניות על כל מלבן, לפזר זיתים פרוסים  או כל תוספת שאוהבים), לפזר פתיתי גבינה צהובה. להניח בתבנית על נייר אפיה.
להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 15-20  דקות.
הערות:  נהדר לילדים,נטרף.ניתן להקפאה

 

אצבעות פיצה

פיתה עם זעתר
מצרכים:
500 ג' קמח

2 כפות גדושות סוכר

בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים

כף שמרים יבשים

2 כפיות מלח שטוחות

50 ג' חמאה מומסת

1 חלמון

1 ביצה שלמה

1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר)

2 כפות תערובת עשבי תיבול שמורכבת:
(פטרוזיליה , שמיר , בזיליקום , רוזמרין ,
מיורן , גרעיני חרדל , גרעיני דלעת , טימין(

תערובת הזעתר:
שמן זית
זעתר
מלח
שום כתוש

אופן ההכנה:
להעביר את המים לקערה להוסיף כף סוכר ואת השמרים, לתת לשמרים כמה דקות לתסוס.
לשים במיקסר קמח , סוכר (פחות הכף שהשתמשנו(
חמאה, חלמון+ 1 ביצה שלמה , אבקת חלב , מלח ,
תערובת השמרים, עשבי תיבול, ללוש לבצק גמיש.
להתפיח עד שמכפיל את הנפח.


לחלק את הבצק לכדורים, לשטח כל כדור

לפיתה עגולה, להתפיח.
להדק בעזרת האצבעות את הפיתה.
את הדפנות להשאיר תפוחות.


לערבב את תערובת הזעתר, להבריש את הפיתה
להניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני.


הערות: את תערובת עשבי התיבול אפשר לקנות מוכן.

 

אצבעות טונה


מצרכים:
500 ג' קמח

2 כפות גדושות סוכר

בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים

כף שמרים יבשים

2 כפיות מלח שטוחות

50 ג' חמאה מומסת

1 חלמון

1 ביצה שלמה

1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר)


ממרח טונה:
 2קופסאות טונה מפוררות
קטשופ לפי הטעם
בצל בינוני קצוץ מטוגן
פתיתי גבינה צהובה
חמאה מומסת להברשה

אופן ההכנה:
להעביר את המים לקערה להוסיף כף סוכר ואת השמרים, לתת לשמרים כמה דקות לתסוס.
לשים במיקסר קמח , סוכר (פחות הכף שהשתמשנו)
חמאה, חלמון, ביצה, אבקת חלב , מלח ,
תערובת השמרים, ללוש לבצק גמיש.
להתפיח עד שמכפיל את הנפח.
לרדד,לחתוך למלבנים .
לערבב את מצרכי הטונה (חוץ מהגבינה צהובה(
לבדוק טעמים.


להבריש את המלבנים בחמאה מומסת.
למרוח את ממרח הטונה על כל מלבן, לפזר גבינ"צ.


להניח בתבנית על נייר אפיה.
להכניס לתנור שחומם לחום בינוני.
 15
דקות.

 

אצבעות שום

 

מצרכים:
500 ג' קמח

2 כפות גדושות סוכר

בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים

כף שמרים יבשים

2 כפיות מלח שטוחות

50 ג' חמאה מומסת

1 חלמון

1 ביצה שלמה

1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר)


ממרח שום שמיר:
 150ג' חמאה רכה
שמיר קצוץ
3-4
כפיות שום כתוש, מלח גס

אופן ההכנה:
להעביר את המים לקערה להוסיף כף סוכר ואת השמרים, לתת לשמרים כמה דקות לתסוס.
לשים במיקסר קמח ,

סוכר (פחות הכף שהשתמשנו(
חמאה, חלמון, ביצה, אבקת חלב , מלח ,
תערובת השמרים, ללוש לבצק גמיש.
להתפיח עד שמכפיל את הנפח.
לרדד,לחתוך למלבנים .


לערבב את תערובת השום שמיר.
למרוח מתערובת השום שמיר על כל מלבן.
להניח בתבנית על נייר אפיה.
להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. 15 דקות.


הערות:30 אצבעות שום. אפשר להקפיא.

 

 

 

 

 

 

לחמניות מתוקות

מצרכים:

500 ג' קמח

100 ג' סוכר (חצי כוס)

בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים

כף שמרים יבשים

2 כפיות מלח שטוחות

50 ג' חמאה מומסת

1 חלמון

1 ביצה שלמה

1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר)

ביצה טרופה להברשה

סומסום

 

אופן ההכנה:

להעביר את המים לקערה להוסיף כף סוכר ואת השמרים, לתת לשמרים כמה דקות לתסוס.

לשים במיקסר קמח , סוכר (פחות הכף שהשתמשנו)

חמאה, חלמון+ 1 ביצה שלמה , אבקת חלב , מלח ,

תערובת השמרים, ללוש לבצק גמיש.

להתפיח עד שמכפיל את הנפח .

לעצב איזה צורה שרוצים ולהתפיח, להבריש בביצה טרופה , לפזר סומסום.

להכניס לתנור שחומם מראש בחום בינוני.

20 - 25 דקות.

הערות :10 לחמניות

 

לחמניות ביס עם זיתים

מצרכים:

500 ג' קמח

2 כפות גדושות סוכר

בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים

כף שמרים יבשים

2 כפיות מלח שטוחות

50 ג' חמאה מומסת

1 חלמון

1 ביצה שלמה

1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר)

ביצה טרופה למריחה

 

אופן ההכנה:

לשפוך את המים לקערה ,להוסיף שמרים וכף סוכר.

להניח לזה לתסוס לכמה דקות.

לשים במיקסר קמח , סוכר (פחות הכף שהשתמשנו)

שמן, חלמון+ 1 ביצה שלמה , אבקת חלב , מלח , תערובת השמרים.

ללוש לבצק.

להתפיח עד שמכפיל את הנפח.

לעצב  ללחמניות , בתוך כל לחמניה להכניס 2-3 זיתים, בלחמניות גדולות אפשר לשים יותר.

לכסות ולהתפיח.

להבריש בביצה טרופה , לפזר סומסום.

להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני.

חום בינוני- 15 דקות

הערות: ניתן לותר על האבקת חלב


לחמניות הפתעת שוקולד

500 ג' קמח

2 כפות גדושות סוכר

בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים

כף שמרים יבשים

2 כפיות מלח שטוחות

50 ג' חמאה מומסת

1 חלמון

1 ביצה שלמה

1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר)

ביצה טרופה למריחה

 

אופן ההכנה:

לשפוך את המים לקערה ,להוסיף שמרים וכף סוכר.

להניח לזה לתסוס לכמה דקות.

לשים במיקסר קמח , סוכר (פחות הכף שהשתמשנו)

שמן, חלמון+ 1 ביצה שלמה , אבקת חלב , מלח , תערובת השמרים. ללוש לבצק.

להתפיח עד שמכפיל את הנפח.

לעצב  ללחמניות,  בתוך כל לחמניה להכניס קוביית שוקולד(או יותר), לכסות ולהתפיח.

להבריש בביצה טרופה , לפזר סומסום.

להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני.

20 - 25 דקות.

 

לחמניות סומסום

לחמניות קשר


לחמניות רגילות

לחמניות ממולאות

פוקאצ'ה

שבלולי פיצה

 

מתכון הכנה וצילומים

- ניקי.ב