מתכוני דגים

 

דג בגריל

חומרים


 

4 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל ועלי מרווה

 

2 כפות שמן זית
חצי כוס מיץ לימון
1 בצל מגורד


 

אופן ההכנה
חורצים חריצים לרוחב הדג.
מערבבים את כל חומרי המשרה. מנחים את הדג במשרה ומכניסים כשעתיים למקרר.
לאחר שעתיים מניחים על הגריל וצולים כ- 7 דקות כל צד.
מומלץ להגיש בתוספת ירקות על הגריל (בטטה, בצל, עגבנייה, חציל).


דג בנוסח מרוקאי – חריימה


חומרים


 

מלח
2/3 כוס שמן סויה
7 פלפלים אדומים חריפים חצויים לאורך
חצי כוס מים
2 דגים טריים
6 שיני שום גדולות
חבילת כוסברה קצוצה
2 עגבניות פרוסות
כף פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה


 


אופן ההכנה
פורסים את הדגים וממליחים ומשהים כשעתיים במקרר.
בסיר גדול מניחים את הכוסברה, השום והפלפלים ומעל את העגבניות.
בקערה נפרדת מערבבים את הפפריקות עם השמן.
טובלים כל חתיכת דג בתערובת השמן ומניחים בסיר.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

דגים מומלצים - לוקוס, מושט, בורי, מוסר, בס הסלע

 

קציצות דגים

חומרים


 

ביצה
כוסברה
מעט כורכום
קורט אגוז מוסקט
פלפל לבן
מעט כמון
1 ק"ג דג
גמבה אדומה
בצל גדול
2 שיני שום
2 פרוסות לחם
כף שמן


 


לרוטב: עגבניות, מעט שמן, פפריקה מתוקה, 2 שיני שום, מלח, 3 כוסות מים

אופן ההכנה
טוחנים את הדג עם כל החומרים, מוסיפים את התבלינים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ.

הכנת הרוטב:
מרסקים את העגבניות. מחממים בסיר עמוק עם מעט שמן. מוסיפים את העגבניות ובוחשים היטב.
להוסיף פפריקה, שום, מלח ו- 3 כוסות מים. להביא לרתיחה.
מכניסים את הקציצות ומבשלים כ-
½ שעה על אש בינונית.

דגים מומלצים - קרפיון, סול, מרלוזה

דג ים ברוטב יין אדום


חומרים


 

400 גרם בצל
מלח גס
מלח שולחן
פלפל
גזר

4 פילטים של דג
180 גרם חמאה
בקבוק יין אדום
3 כפות שמן זית


 

אופן ההכנה
להרתיח ליטר מים עם כף מלח גס. לקלוף את הגזר ולבשל כ- 20 דקות. לסנן את הגזר ולעבד למחית.
בינתיים, לקצץ את הבצלים לרצועות. להמיס כ- 60 גרם חמאה ולבשל הבצל כ- 25 דקות על אש נמוכה עד שיהפכו למעין ריבה.
בסיר אחר להרתיח את היין ולהוסיף את הגזר. לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את שארית החמאה (120 גרם) ולבשל על אש קטנה. לחמם שמן זית במחבת ולגן כל פילה 4-5 דקות ולהפוך.
לצקת את היין עם המחית לצלחת. להוסיף מעל את ריבת הבצלים ובצד את הדג.

דגים מומלצים - פרידה, ברבוניה, סרגוס, לברק


דג בנוסח יווני


חומרים


 

50 גרם צנובר קלוי
2 עגבניות חתוכות לרצועות
מיץ מלימון אחד
פלפל לבן ומלח
קמח
שמן לטיגון
4 דגים
4 כפות שמן זית
3 פלפלים בשלל צבעים
4 שיני שום
50 גרם זיתים מגולענים
בצל קצוץ דק


 


אופן ההכנה
מתבלים את הדגים במלח ובפלפל לבן ומטגנים קלות משני הצדדים.
במחבת – מטגנים קלות את הבצל בשמן זית ומוסיפים את רצועות הפלפלים, שום כתוש, עגבניות וזיתים חתוכים לטבעות – לערבב. להוסיף יין, מיץ לימון וצנוברים.
פורסים נייר אלומיניום, מנחים שכבה של תבשיל ומניחים עליה את הדג. יוצקים שכבה נוספת של תבשיל על הדג ומקפלים את נייר האלומיניום. אופים כ- 15 דקות.

 

דג אפוי בבירה


חומרים


 

פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור
לימון
2 דגים
בקבוק בירה (330 מ"ל)
2 שיני שום כתושות


 


אופן ההכנה
להשרות את הדגים במלח ובמיץ לימון כשעה. לערבב את הבירה, השום, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
לצקת את התערובת על הדג בתוך תבנית. לאפות במשך כ- 20 דקות בתנור בחום בינוני.

 

 

 

 

 

 

סלמון ברוטב שמנת ובזיליקום


חומרים

 


 

עלי בזיליקום טריים
4 שיני שום כתוש
שמן זית
4 נתחי פילה סלמון
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור


 


אופן ההכנה
את הבזיליקום מכניסים למעבד מזון, מוסיפים את שיני השום + שמן הזית – מעבדים למחית אחידה.
ממליחים ומפלפלים את נתחי הסלמון. מנחים במחבת עם מעט זמן זית ומטגנים את הדגים כ- 3 דקות מכל צד.
למחבת אחר יוצקים את השמנת ומביאים לרתיחתה, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כ- 5 דקות עד שהשמנת מסמיכה מעט. מוסיפים את תערובת הבזיליקום.

מניחים במרכז הצלחת פילה דג ויוצקים עליו את הרוטב עד לקבלת הטעם הרצוי.

נסיכת הנילוס בירקות בתנור


חומרים


 

צרור פטרוזיליה
1 פלפל חריף
מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור
רסק עגבניות
רבע כוס שמן לטיגון

ק"ג וחצי נסיכת הנילוס
שני בצלים קצוצים גס
4 שיני שום כתושות
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
3 עגבניות חתוכות לקוביות


 

 

אופן ההכנה
מניחים את הדג בכלי שטוח. מפזרים מעט מלח גס. מכסים את הדג בתערובת מיץ לימון ומים – משרים כשעתיים. מטגנים את הבצל והשום כדקה ומוסיפים את הפלפל האדום, רסק עגבניות, פטרוזיליה ושאר התבלינים וכ- ½ כוס מים ומבשלים כרבע שעה.
מוציאים את הדג מהמשרה ומניחים בכלי אפיה על מצע ירקות, ומכסים את הדג בשאר תערובת הירקות.
מכסים את הכלי בנייר אלומיניום ואופים כ- 35 דקות.


ברבוניות בגריל עטופות בעלי גפן


חומרים


 

חצי לימון סחוט
מלח, פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
4 ברבוניות גדולות
4 עלי גפן גדולים משומרים ושטופים
4 כפות שמן זית


 


אופן ההכנה
מערבבים בקערה את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל, שום – מורחים את התערובת על הדגים היטב, מבפנים ומבחוץ.
יוצקים על הדגים את יתרת התערובת ומשהים למשך שעה. בכל עלה אחד של גפן שמים את הדג ומגלגלים. מורחים את העלה המגולגל במעט שמן זית וצולים על הגריל במשך כ- 5 דקות מכל צד.

 

דג טונה בנוסח מרוקאי


חומרים


 

2 ראשי שום
חצי כוס שמן
חבילת כוסברה טרייה
פרוסות של טונה טרייה
חצי כוס פפריקה מתוקה
רבע כוס פפריקה חריפה
כפית מלח בישול
1 פלפל אדום


 



אופן ההכנה
משרים את הטונה בעקרה עם מים חמים ומיץ לימון.
בצנצנת מערבבים את הפפריקה המתוקה + החריפה + השמן + המלח – עד שאין גושים.
בתוך מחבת פורסים את הפלפל האדום ועליו מניחים את הדגים ומפזרים את שיני השום, וביניהם שמים את הכוסברה הקצוצה על הדגים. לאחר מכן שופכים את התערובת של השמן והפפריקה על הדגים.
ממלאים את הסיר במים עד גובה הדגים. מבשלים עד שהמים מתאדים מהסיר.

מומלץ לאכול עם לחם טרי. (אין מה לדאוג – אין עצמות בדג זה . . .)

 

דגים בנוסח עירקי – "סלונה"


חומרים


 

כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית סוכר
קורט מלח
חצי לימון סחוט
קורט פלפל שחור
כוס מים
חצי ק"ג דג סול
מעט שמן טיגון
שני בצלים
שלוש עגבניות
כף רסק עגבניות


 

אופן ההכנה
משרים את הדגים במלח, מיץ לימון למשך שעה. חותכים את הבצלים לטבעות ומטגנים בשמן עד שיזהיבו.
חותכים את העגבניות לפרוסות ומניחים על הבצל המטוגן ומניחים את הדגים עליהם.
להכנת הרוטב – מערבבים את רסק העגבניות עם הפפריקה, סוכר, מלח, פלפל שחור, כוס מים –
מוזגים את הרוטב על הדגים ומבשלים למשך 40 דקות על אש נמוכה.


דג מאודה בנוסח תאילנדי


חומרים


 

1 כוס כרישה
בצל ירוק חתוך דק
רבע כוס שמן שומשום קלוי
כף רוטב סויה
4 נתחי דג (100 גרם כל אחד)
4 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לפרוסות
3 עגבניות קלופות חתוכות לפרוסות
4 יח´ תיבולית תאילנדי של "קנור"


 


אופן ההכנה
להניח 2 תיבוליות בקערה, להוסיף כוס מים רותחים וכף שמן. לערבב היטב ולהוסיף את נתחי הדג – להשרות למשך כ- ½ שעה. לאחר מכן לטגן קלות את נתחי הדג במחבת, להניחם על תפוחי האדמה.
להוסיף למחבת את הקרישה ולאדות. כמו-כן להוסיף את העגבניות, תיבוליות, רוטב סויה וכוס מים ולהביא לרתיחתם. לצקת את הרוטב על הדג, להכניס לתנור לטמפ´ 180 מעלות למשך 15 דקות.

בעת ההגשה לפזר מעל את הבצל הירוק והשומשום.

קציצות דגים מדג בקלה

מתכון של שוש (1מדינת ישראל)

 

החומרים


 

פטרוזיליה קצוצה
1 כף שטוחה אבקת מרק
מעט פירורי לחם
1/2 כפית פלפל שחור
1 ק"ג בקלה (ללא עור)טחון
2-3 ביצים
1/2 כפית כורכום


 


סלסה


 

3 כפות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק
1/2 2 כוסות מים
סחוג אדום - תלוי בחריפות שרוצים
1 כף תבלין ירקות מיובשים לאורז –

2 בצלים גדולים קצוצים
1/2 כוס שמן לטיגון
2 שיני שום כתושים

3 עלי דפנה

אפשר לקנות בשוק לוינסקי בת"א
1 כף תבלין מיוחד לפיצה –
אפשר לקנות בשוק לוינסקי בת"א

1/3 קופסה גדולה של רסק עגבניות
2 עגבניות קצוצות


 

 

אופן הכנת הסלסה

בסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים ומזהיבים הבצל.
מוסיפים את הרסק, 1 כוס מים, מרתיחים לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את שארית המים ואת שאר החומרים. לערבב ולבשל כ- 20 דקות (לאחר הרתיחה הראשונה)ולכבות האש.

אופן הכנת הדגים
לטחון 2 פעמים את הדגים. להוסיף את שאר החומרים וליצור עיסה מהתערובת. בידיים לחות מעט ליצור כדורים קטנים. בסיר, להרתיח את הסלסה ולהוסיף את הקציצות לסלסה הרותחת.
לבשל כ-15 דקות. ולכבות האש.

 

דניס אפוי בבצק מלח
5 מנות


המרכיבים
5 דגי דניס (או מוסר) קטנים במשקל של כ- 300 גרם כ"א, נקיים מזימים ומאיברים פנימיים
תערובת עשבי תיבול קצוצים: למשל מרווה, אורגנו, טימין, רוזמרין, זעתר
כ- 2 ק"ג מלח גס
8 חלבונים
3 לימונים, חצויים

ההכנה:
מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. מנגבים את הדגים מעודפי לחות בנייר מטבח, ותוחבים לתוכם עשבי תיבול. מניחים בתבנית.
מערבבים את המלח והחלבונים ומוסיפים גם עשבי תיבול (אם רוצים), עד שנוצרת עיסה פירורית ודביקה.
עורמים על כל דג כחמישית מעיסת המלח. מקפידים לכסות את הדגים מכל הצדדים.
אופים לפי המפתח הבא:
אופים כ- 4 דקות ראשונות, ועכשיו ממשיכים לאפות 5 דקות לכל 150 גרם, על-פי משקל הדג

(כלומר, אם הדגים שוקלים 300 גרם, מדובר ב- 10 דקות אפייה נוספות).
הדג מוכן כאשר החלק העבה ביותר שלו מגיע לכ- 65 מעלות. אם ברשותכם מדחום לבשר - אפשר להשתמש בו. אם אין מדחום כזה: נועצים סכין למעמקי חלקו העבה של הדג ומשהים אותה שם כ- 5 שניות. שולפים את הסכין ובודקים אותו על השפתיים - הלהב צריך להיות חם. אם עדיין אינו חם, ממשיכים לאפות ובודקים שוב.

ה ה ג ש ה
מגישים אל השולחן את ערימת מלח הנוקשה, מסירים את הציפורי ואת העור ומגישים בשר נטוץ
מתבלים במלח ופלפל וסוחטים מעט מיץ לימון,לפי הטעם.
מגישים לצד קוביות עגבניות מתובלות במעט מלח ושם זית.

אפשר להכין מראש? - לא! אפיית הדג צריכה להיעשות ממש לפני האכילה.

פילה מטיאס מתובל

8-6 מנות, בני סיידא

המרכיבים:
5 נתחי פילה מטיאס, שלמים או חתוכים לרצועות רחבות
לרוטב:


 

מיץ מ- 1 לימון גדול
5 כפות שמן זית
פלפל שחור, גרוס

1 כפית שטוחה סוכר
1 כף צלפים
2 בצלים ירוקים, פרוסים דק
4 כפות שמיר קצוץ
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות עירית קצוצה


 

לעיטור:
1 בצל סגול, פרוס לטבעות

ההכנה:
מניחים את הדג על צלחת הגשה. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הדג, עוטפים בניילון נצמד
ומאחסנים במקרר שעה, לספיגת הטעמים.


לפני ההגשה מעטרים בבצל ומגישים עם לחם טרי.

 

דג הליבוט בגריל בציפוי פריך


מרכיבים:


 

6 סטייקים של דג הליבוט במשקל  180 גרם כ"א
1/4 כוס + 1/2 1 כוס כפיות פירורי לחם
2 כפות מים
1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
3 שיני שום


 


אופן ההכנה:
1. מחממים את הגריל, מניחים רדיד אלומיניום בתוך התבנית.
2. במעבד מזון מערבבים את הפטרוזיליה, השמן, השום, ו- 2 כפות מים.
3. מניחים את חתיכות הדג על תבנית האפייה ומורחים מעליהן את תערובת הפטרוזיליה,

    אופים כ- 3 דקות. מוציאים את הדגים מהגריל.
4. מוסיפים את פירורי הלחם לתערובת הפטרוזיליה הנותרת ומערבבים. מפזרים בצורה שווה את פירורי

    הלחם על הדגים ומחזירים לגריל ל- 3 דקות נוספות עד שהדג רך. בודקים בעזרת מזלג.

הערות:  אפשר גם להגיש על מצע של כוס אטריות. את כוס אטריות יש לחשב כ- 3 נקודות.

הליבוט ברוטב שקדים עדין

ל-4 מנות


4 פרוסות יפות של דג הליבוט
100 גר' פטריות טריות מכל סוג שהוא
200 גר' תרד

לרוטב:


 

1/2 כפית חמאה
2 כפות שמנת מתוקה
מעט עירית קצוצה
50 גר' שקדים
1/2 כוס יין לבן
1/2 לימון


 


אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר לבישול קוסקוס או בסיר שמרכיבים עליו מסננת.

בינתיים, ממיסים את החמאה במחבת, מקפיצים את הפטריות כדקה ומניחים בצד. כשהמים
רותחים, מסדרים את עלי התרד במסננת, שמים עליהם את הפטריות, ומעליהן מניחים את הדג המתובל במלח ופלפל גרוס וכמה טיפות לימון, בין לבין, כדי שיקלוט את האדים. אחרי 4 דקות, הופכים את הדג בעדינות לצדו השני ובסך הכל מאדים כ-8 דקות.
בעודו מתבשל, טוחנים גס את השקדים, ומקפיצים אותם קלות במחבת שבו טוגנו הפטריות. מניחים בצד. שופכים את היין למחבת החמה, מאדים ומוסיפים מלח, פלפל ושמנת מתוקה. מוציאים את הדג מהסיר ומניחים באמצע הצלחת. מסדרים סביבו את עלי התרד והפטריות. את רוטב השמנת המוכן שופכים על הדג ומקשטים בשקדים ובעירית הקצוצה.

 

חריימה לשבת

החריימה הוא התשובה המוחצת' לגפילטע האשכנזי. הוא פיקנטי בטעמו ועושה שמח על הלשון, והכי כיף לטבול ברוטב שלו את החלות של שבת. כל אשכנזי שטעם - נכווה, ועזב לאנחות את הקציצה המתוקה.

ראו הוזהרתם!

 

 

 

החומרים:


 

1 כפית קימל טחון
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
1 ראש שום מקולף
2 כפות גדושות פלפל אדום חריף קצוץ
½ כפית מלח

6 פרוסות של נסיכת הנילוס או קרפיון

   (עדיף כמובן לוקוס או דניס לבעלי היכולת)
½ כוס שמן
1 כוס מים
1 כפית כמון


 

 

אופן ההכנה:
במעבד מזון מרסקים את שיני השום המקולפות, הפלפל החריף והמלח, עד לקבלת מעין משחה.

בנפרד, מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את ה'משחה' טיגון מהיר. מוסיפים רסק עגבניות ומים ומאדים, עד שהנוזלים מצטמצמים.

מוסיפים את הדגים ומכסים במים. מבשלים כרבע שעה בסיר מכוסה. מוסיפים את הכמון והקימל, מערבבים, מכסים את הסיר ומכבים את האש.

מגישים בלוויית פרוסת חלה עבה וטרייה.

 

סלמון ברוטב מיונז וחרדל

מתכון קלי קלות וטעים ביותר!

 

החומרים:


 

1/2 כפית מיונז
1/2 כף חרדל

חבילת סלמון פרוס
2 כפיות אבקת מרק פרווה בטעם עוף


 

 

אופן ההכנה:
מסדרים את פרוסות הסלמון בתבנית ואופים בחום בינוני למשך כ- 20 דקות.

מערבבים את שאר החומרים ויוצקים על הדגים. אופים 5 דקות נוספות.

 

דגי פורל בבירה לבנה

הבירה הלבנה מעניקה ארומה מיוחדת לדגים, זהירות לא להשתכר!

 

החומרים:


 

חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
מיץ לימון

2 דגי פורל
בקבוק בירה לבנה
2 שיני שום כתושות


 

 

אופן ההכנה:
יש להשרות את הדגים במיץ לימון ומלח כחצי שעה.

מערבבים את שאר החומרים ויוצקים ע"ג הדגים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, במשך כעשרים דקות.

 

נסיכה ברוטב שמנת מתוקה - מתכון חלבי

כמו שזה נשמע, מדובר במעדן ממשפחת האצולה. לבני מלכים בלבד!

 

החומרים:


 

כפית שטוחה אבקת מרק פרווה בטעם עוף
קופסת שימורי פטריות
אגוז מוסקט
פלפל לבן
6 נתחים יפים של נסיכת הנילוס
1 ביצה
פירורי לחם
1 שמנת מתוקה לבישול


 

 

אופן ההכנה:
טובלים את הנתחים בביצה ומצפים בפירורי לחם. מטגנים עד להזהבה מכל צד.

למחבת נפרדת שופכים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים.

מוסיפים את הפטריות והתבלינים וממשיכים לבשל על אש קטנה, עד להסמכה. מוסיפים למחבת את פרוסות הדג המטוגנות ומכבים את האש.       מגישים חם.

 

מושט בקארי

 

החומרים:


 

1 שן שום פרוסה
1 שן שום חצויה
5 גבעולי כוסברה
2 פרוסות לימון
שמן לטיגון

דג מושט טרי ונקי
1 כפית קארי
מלח ופלפל
1 כף שמן


 

אופן ההכנה:
מערבבים את הקארי, המלח והפלפל עם מעט שמן ומורחים את הדג מבפנים ומבחוץ.

לתוך בטן הדג מכניסים את השום הפרוס הכוסברה והלימון. מניחים במקרר למשך כשעה וחצי.

מחממים את השמן ושן השום החצויה במחבת. מטגנים מספר דקות מכל צד עד להשחמה ומגישים.

 

ברבוניות בחמאה ויין - מתכון חלבי

 

החומרים:


 

2 בצלים ירוקים קצוצים
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות שמן זית לטיגון

פילטים (נתחי פילה) של ברבוניות טריות או קפואות
1.5 כוסות יין לבן חצי יבש
1 חבילה חמאה חתוכה לקוביות


 

 

אופן ההכנה:
זורים פלפל ומלח על הדגים ומטגנים בשמן זית כשלוש דקות מכל צד. מוציאים את הדגים ומניחים ע"ג קערת הגשה. מוסיפים את היין הלבן למחבת ומערבבים עם המשקעים שנותרו מהדג.

מוסיפים את החמאה ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי בחישה מתמדת, עד להסמכה.

יוצקים את הרוטב ע"ג הדגים, מפזרים מלמעלה את הבצל הירוק ומגישים.

 

סרדינים בתחמיץ

כמה קטנים ככה טעימים!

 

החומרים:


 

מלח, פלפל
6 ענפי רוזמרין
2 שיני שום חתוכות לפרוסות
½ כוס שמן זית לתחמיץ
שמן זית לטיגון עמוק

3 קופסאות סרדינים
מיץ משלושה לימונים
5 פרוסות לימון
½ כוס קמח


 

אופן הכנת הדגים:
טובלים את הדגים בקמח ומלח. מטגנים את הדגים במחבת רחבה בשמן זית עמוק.

מניחים על גבי צלחת הגשה.

אופן הכנת התחמיץ:
שופכים שמן זית לסיר. מוסיפים את הרוזמרין, השום, פרוסות הלימון, המלח והפלפל.

מטגנים קלות. מוסיפים את מיץ הלימון. מסירים מהאש ויוצקים ע"ג הדגים.

 

בורי עם זיתים

 

החומרים:


 

חופן בזיליקום
1/4כוס יין אדום יבש
שמן זית לטיגון

6 דגי בורי, חתוכים לפילטים (נתחי פילה) ונקיים מעצמות
¾ כוס זיתים שחורים מגולענים
1/4 כוס שמן זית


 

 

אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את הזיתים, שמן הזית, הבזיליקום והיין למעין מחית. מטגנים את הפילטים בשמן זית, כשלוש דקות מכל צד. מניחים את הפילטים בצלחת הגשה ומורחים עליהם את ממרח הזיתים.

מגישים בלוויית סלט חי.

 

סלמון מעושן במילוי תפוחי אדמה

גם עם דגים קרים ומעושנים ניתן להכין מעדנים. נסו ותיווכחו!

 

החומרים:


 

2 כפות מיונז
מלח, פלפל

1 חבילה נתחי סלמון מעושן
1 תפוח אדמה


 

 

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוח האדמה עד שהוא מתרכך, מסננים ומועכים בעזרת מזלג, מוסיפים את המיונז והתבלינים ומערבבים.

מצננים. מניחים מעט מהמלית על כל נתח דג ומגלגלים.

 

ממרח טונה פיקנטי

 

החומרים:


 

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 כפות רוטב חזרת (להשיג במעדניות)

1קופסה טונה בשמן
4 כפות סויה


 

 

אופן ההכנה:
לערבב ולצנן.

להגיש בלוויית קרקרים .

סושי טונה

כל כתבה בנושא דגים, לא יכולה להתעלם מהחיבה המפתיעה, שמביני עניין מגלים בטרנד הקרוי "סושי", או בעברית צחה - דג נא. רובם גורסים כי מדובר במעדן אמיתי ומי אנחנו שנביע דעה בעניין. לפיכך, אנו מגישים לכם בזאת גרסה נחמדה עם טונה, בבחינת "לא תמנע טוב מבעליו".

החומרים שניתן להשיג בחנויות המתמחות במזון מהמזרח הרחוק: *יש לשים לב להכשרים.

 


 

2 כפות אבקת חומץ לסושי
וואסבי (רוטב חזרת יפני ירוק)
מחצלת מיוחדת לגלגול סושי

1 חבילה של אצות נורי
2 כפות מירין - יין אורז מתוק לבישול


 

חומרים נוספים:


 

1.5 כוסות מים
1 גזר מקולף וחתוך לרצועות
1 מלפפון ירוק חתוך לרצועות
1 כף שמן

100 גרם פילה טונה טריה

  (לא מקופסא), חתוכה לרצועות ארוכות
1 כוס אורז


 

אופן ההכנה:
מבשלים את האורז, המים, השמן, המירין וחומץ הסושי, עד שהאורז מוכן. מצננים ומכניסים למקרר.

לאחר הקירור מוציאים מהמקרר.

פורשים אצה אחת על המחצלת המיוחדת לגלגול סושי ומניחים בחלק הקרוב אלינו אורז לכל רוחב האצה.

על גבי האורז מניחים רצועות מלפפון וגזר לרוחב האצה. באותו אופן מניחים את רצועות הטונה.

מגלגלים בעזרת המחצלת תוך כדי לחיצות על האצה, עד שנוצר מעין גליל ארוך.

חותכים את הגליל לפרוסות שוות ומסדרים ע"ג צלחת הגשה נאה.

מגישים עם וואסבי (זהירות! חזרת חריפה מאין כמוה!) ורוטב סויה.

 

 

 

 

 

פילה דג בפטוצ'יני:

מצרכים:

750  גר דג ים מפולט, חצי כוס שמן זית,  50 גר' צנוברים, כוס עגבניות קצוצות, חופן פטרוזיליה, חופן בזיל, מלח ופלפל שחור גרוס, רוטב פסטו, חצי לימון פרוס דק, חבילת פסטה-פטוצ'יני/טאלאיטלה.

ההכנה:

מבשלים הפסטה לפי ההוראות ע"ג השקית. מתבלים בשמן זית ופילפל גרוס. מטגנים את הפילטים ברבע כוס שמן זית 3.5 דקות כל צד,מוציאים מהמחבת ומסדרים בצלחת הגשה. אותה מחבת מוסיפים רבע כוס שמן ומאדים בו את העגבניות הצנובר הבזיל והפטרוזיליה תוך עירבוב, כעשר דקות. מתבלים במלח ובפלפל. מוציאים את תכולת המחבת לצלחת ההגשה לצד הפילטים. מורחים על גב כל פילה מעט משחת פסטו. מניחים פרוסות הלימון ומגישים עם הפטוצ'יני.


פילה דג בחמאת לימון(לקרפים שבחבורה):

מצרכים:

4 פילטים של דג מים מתוקים, מיץ מלימון ורבע, מלח ופלפל גרוס, ביצה, רבע כוס פירורי לחם לטיגון,2.5 חבילות חמאה, שליש כוס חצאי שקדים מולבנים,3 כפות וודקה, חופן פטרוזיליה קצוצה, לימון פרוס דק.

ההכנה:

משרים את הפילטים במיץ של לימון אחד מתבלים במלח ובפלפל גרוס,טורפים את הביצה ומכינים את פירורי הלחם בצלחת רחבה. טובלים כל פילט בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם ומטגנים בחמאה 2 דקות כל צד ומוציאים. מוסיפים את השקדים למחבת ומטגנים עד להשחמה קלה מוסיפים מיץ מרבע לימון ואת הוודקה מערבבים היטב ומורידים מהאש. מגישים לצד הפילטים ומקשטים בפרוסות לימון ובפטרוזיליה קצוצה.

מרק דגים טוסקני:

מצרכים:

חצי קילו פירות ים בתפזורת (לא הכרחי), 4 פילטים של דג ים-לברק, לוקוס, שולה, טרחון, קצוץ גס,3 גזרים קצוצים,3 גבעולי סלרי קצוץ, בצל גדול קצוץ,4 שיני שום פרוסות דק,בקבוק יין לבן יבש, חצי כוס שמן זית,3 כוסות מרק צח,5 עגבניות קצוצות,3 עלי דפנה, צרור בזיל, צרור פטרוזיליה, מעט גבינת פרמז'ן מגוררת, מלח ופלפל,1 באגט פרוס.

ההכנה:

מאדים את הגזר, הבצל, הסלרי והשום בשמן זית בסיר רחב ועמוק כעשר דקות, מוסיפים את העגבניות ומאדים עוד כעשר דקות , מוסיפים את הבזיל והפטרוזיליה ומאדים כחמש דקות. מוסיפים את היין ומביאים להרתחה מבשלים כחמש דקות. מוסיפים את המרק צח ומביאים לרתיחה נוספת, מוסיפים את עלי הדפנה ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את פירות הים והדגים ומבשלים על אש בינונית כ15 דקות. מכבים האש. בתנור קולים את פרוסות הבאגט מרוחות בשן שום חצויה ובמעט שמן זית ומעליהן מעט גבינה. כשהגבינה מותכת להוציא מהתנור. לצקת המרק לקערות הגשה שבמרכזן פרוסת בגט וקשט בפטרוזיליה קצוצה.

 

מתכון לאינטיאס/פלמידה ושות'-תבשיל דג באפונה:

מצרכים:

4 פרוסות יפות של שולה,1 קילו אפונה טריה/סנפרוסט,2  בצלים קצוצים,5  שיני שום, 5 עלי דפנה, קופסת רסק עגבניות, כוס שמן זית, חצי כוס יין לבן יבש, פלפל גרוס, צ'ילי ירוק טרי/שאטה קטנה וממזרית, חופן כוסברה קצוצה.
ההכנה:

 מטגנים את הבצל, השום ועלי הדפנה עד להזהבה. מוסיפים את האפונה, הרסק, פלפל שחור והצ'ילי ומאדים כעשרים דקות. מורידים מהאש ומעבירים למחבת עמוקה. מוסיפים את היין ומביאים להרתחה מוסיפים את פרוסות הדג על האפונה ומבשלים כעשר דקות תוך כדי ערבוב עדין. מגישים מקושט מעל עם הכוסברה.